Projekt180

nedjelja, 13. svibnja 2012.

Vratimo se osnovama. Što je P180?

            Trenutačno najveći problemi u Hrvatskoj su nezaposlenost  i recesija koji dovode do otežanog zapošljavanja. Nažalost, poslodavci imaju sve veće kriterije, a studenti s tek završenim fakultetom ne mogu ih ispuniti. Projekt180 treba upravo taj problem eliminirati. Kao studenti, imamo mogućnosti svakodnevno komunicirati s drugim studentima, promatrati njihove radne navike, odnos prema studiju te ispitati njihove ambicije i želje u budućnosti. Veći broj studenata uopće ne zna čime se žele baviti i čemu se posvetiti. Stoga smatramo da bi ovaj projekt uvelike pridonio poboljšanju navedene situacije. Također, povećat će mogućnost zapošljavanja odmah nakon završetka studija. S obzirom na recesiju koja je pogodila Hrvatsku studente je potrebno "naoružati" znanjem u vidu praktičnoga rada.
            U razgovoru s poslodavcima i slušajući njihova predavanja, uvidjeli smo da oni ne razmatraju mogućnost zapošljavanja studenata nakon studija zbog jednostavnog razloga - nedostatka radnog iskustva. Pomoću navedenog projekta mogli bismo im priuštiti traženo radno iskustvo. Projekt180 zamišljen je tako da u suradnji s poslodavcima i profesorima omogući studentima rad na stvarnim problemima i zadacima s kojima se poslodavci svakodnevno susreću u svome poduzeću. Na taj način studenti stječu konkretna znanja i iskustva koja im mogu pomoći u daljnjem razvoju. Ujedno se povećava i mogućnost zapošljavanja nakon studija. Glavni cilj programa je oblikovati znanja studenata koji ga polažu uz idealan omjer teorije i prakse.

 

Kako djeluje P180?

            S obzirom na mnogobrojnost studenata koji pohađaju Ekonomski fakultetu u Osijeku nemoguće ih je sve obuhvatiti ovim programom. On ne bi bio obvezan već predviđen kao nagrada studentima koji se iskažu aktivnošću na predavanjima ili po preporukama profesora, životopisu i razgovoru s komisijom od najmanje 3 člana. Program je zamišljen tako da se odabere određen broj studenata, ovisno o broju zaenteresiranih poduzeća, zatim bi odabrani studenti radili na "Case study-ima" svih poduzeća koji sudjeluju u radu projekta.
Uz navedene projekte ( Case study-e ), odabrani studenti imali bi mogućnost pohađati razne seminare koji će biti osigurani uz pomoć "Hrvatske udruge poslodavaca", "Sektora za poduzetništvo" i ostalih obrta koji drže predavanja, poput tečaja brzog čitanja, pisanja umnih mapa i slično.
U okviru ovoga programa nastojat ćemo dovesti goste predavače kako bi prenijeli svoja iskustva i znanja u vezi ekonomskih i gospodarskih pitanja.

Službena web stranica projekta se može pronaći na sljedećem linku :
Projekt180

Autor : Marko Weber

Nema komentara:

Objavi komentar